Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaelki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała czekolada 200 g
śmietana 18 proc 4 łyżki
wódka 2 łyżki
herbtniki 7 szt.
orzechy posiekane 4 łyżki
migdały płatki 4 łyżki
migdały
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaelki

Białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej. Polałam śmietaną i alkoholem, dodałam posiekane orzechy, herbatniki pokruszyłam i wsypałam do czekolady. Na patelni zrumieniłam płatki migdałów, a następnie pokruszyłam i dodałam do masy czekoladowej.
Gdy masa zgęstniała, uformowałam kulki, do każdej dałam migdał, a na koniec obtoczyłam w wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak