Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku na gorąco.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
musztarda 1/2 łyzeczki
ocet winny 2 łyżki
boczek wędzony 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1/2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku na gorąco.

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na patelni. Ocet, cukier i musztardę wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Na tłuszcz z boczku włożyć szpinak, podsmażyć aż zmięknie. Wlać marynatę, dodać usmażony boczek, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 23.11.2013 21:06
ciekawa sałatka
Katarzyna59 20.02.2013 18:15
fajna
ankaryba 11.06.2012 08:56
fajna :-)
Angelika10 21.05.2012 10:07
Świetna
Seba 17.04.2012 09:11
pycha
Margo1 18.12.2010 23:53
sałatki wszystkie lubię ale nie przepadam ze szpinaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak