Roladki z wieprzowiny

Roladki z wieprzowiny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ser żółty

    20 dag
  • woda

    1 szklanka
  • kostka rosołowa

    1/2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 strąk
  • schab

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć i pokroić na 6 plastrów. Każdy z nich rozbić przy użyciu tłuczka kuchennego, oprószyć solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na jarzynówce. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, paprykę umyć i również pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wymieszać ze sobą ser, marchewkę, paprykę i natkę. Na każdy kotlet nakładać farsz, zawijać w roladkę, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej roladki wieprzowe. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem przygotowanym z połowy kostki rosołowej i wody. Roladki piec przez 1 godzinę w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

09.02.2014 20:42
świetnie smakują

IKrakowianka

03.02.2014 10:47
bardzo lubię takie roladki, w szczególności z dodatkiem klusek śląskich :)

bercik1

09.12.2011 23:25
To coś dla mnie, bardzo lubię takie dania.

BozenA

19.09.2011 14:24
super

BozenA

19.09.2011 14:24
super

ben-ka

10.08.2011 22:12
lubię takie faszerowane mięsko.

Iwusia

12.12.2010 19:38
Bardzo ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat