Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 sztuk
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w panierce

Udka z kurczaka opłukać i osuszyć. Z bułki tartej, mąki, papryki, soli i pieprzu przygotować panierkę. Jajka roztrzepać miotełką. Udka obtaczać w jajku i panierce. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej udka z każdej strony na złoto. Dla uzyskania lepszej panierki należy dwukrotnie panierować udka, tak jak: obtaczać w jajku, w bułce, w jajku i ponownie w bułce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.09.2012 20:48
smaczny obiadek
ben-ka 31.10.2011 08:15
kurczaczka to i ja bardzo lubię:)
Iwusia 17.12.2010 20:05
Lubie w takiej panierce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak