Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z kasztanami i panczetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 0,5 kg
panczeta 20 dag
kasztany 10 dag
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z kasztanami i panczetą

Brukselką przeciąć na połówki, blanszować 2 minuty w osolonej wodzie, odcedzić. Panczetę (ewentualnie boczek wędzony) pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić panczetę, oprószyć solą i pieprzem. Gdy lekko się zarumieni dodać brukselkę, wymieszać. Pod koniec wrzucić posiekane kasztany, łyżkę otartej skórki z cytryny, przyprawić do smaku sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.02.2014 20:07
Ciekawa sprawa :)
caralajna 15.02.2012 18:17
jakie rarytasy :)
Kopiko1983 07.09.2011 09:56
Fajny pomysł!
Edyta38 10.02.2011 16:57
naprawde ciekawe!!!!!!!!!!!!!!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak