Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z ziołami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
czosnek 1 ząbek
estragon 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
bazylia 1/2 łyżeczki
tymianek 1/2 łyżeczki
oliwa 2-3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
bulion 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z ziołami

Schab opłukać, osuszyć, natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Z oliwy, octu i suszonych ziół przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie schab przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 1, 5 godziny w temp. 200 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 30 minut. Schab należy co jakiś czas podlewać bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.12.2013 08:43
pycha obiadek
Wafelek2601 24.11.2013 14:16
Pyszniutkie mięsko
IKrakowianka 23.01.2013 19:48
świetny obiadek
IZABELA29 09.01.2012 09:15
smacznie i aromatycznie
patusia 17.04.2011 22:36
pycha
Emilia22 30.09.2010 08:07
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak