Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z masą z włoskich orzechów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

syrop brzoskwiniowy 0,5 szklanki
rum 50 ml
orzechy włoskie 35 dag
masło 35 dag
cukier puder 1,5 szklanki
żółtko jajek 2 szt
laska wanilii 0,5 szt
śmietana 4 łyżki
Biszkopt 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z masą z włoskich orzechów

Biszkopt skropić syropem brzoskwiniowym z rumem. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać wanilię, zmielone orzechy i śmietankę. Masę przełożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem, a resztą posmarować powierzchnię tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.12.2013 16:55
Fajny pomysł na masę.
zuzanna_z 21.05.2012 12:29
fajne
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 09:49
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak