Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łamańce z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1 szklanka
miód 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
migdały płatki 3 łyżki
orzechy posiekane 3 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzo 2 łyżki
rodzynki 3 łyżki
śmietana kremówka 4 łyżki
aromat migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łamańce z makiem

Mak zaparzyć wrzącą wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia odcedzić i zemleć dwa razy w maszynce. Zmielony mak wymieszać z pozostałymi składnikami, wyłożyć na półmisek, obłożyć kruchymi ciasteczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.12.2012 00:15
super przepis
romanrafal
romanrafal 27.10.2012 09:02
super
Kate131 23.04.2012 08:27
pycha
ewaa 30.05.2011 20:47
pycha:)
Gosia32
Gosia32 22.05.2011 09:27
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak