Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
grzyby leśne 0,5 kg
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 1 (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet grzybowy

Grzeyby pokroić w plastry i ugotować w osolonej wodzie. Po kilkunastu minutach odcedzić, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym smalcu. Na maśle zrumienić posiekaną cebulę, wymieszać z grzybami, przyprawić solą i pieprzem. Jajka wybić do garnuszka, lekko ubić trzepaczką i wymieszać z grzybami. Smażyć na maśle, rumieniąc z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.10.2013 14:29
Super omlecik.
olkaaa 28.02.2012 07:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak