Klopsy rybne

Klopsy rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    0,5 kg
  • jajko

    2
  • bułka tarta

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ryby rozmroź i pokrój bardzo drobno, dodaj do niego sól, pieprz i miksuj przez chwilę mikserem. Z mielonej ryby uformuj niewielkie klopsy. Zanurz je w roztrzepanym jajku ze szczyptą soli i bułce tartej. Klopsy smaż na rozgrzanym oleju, dopóki panierka nie stanie się złoto-brązowa.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

29.05.2012 21:25
Proste i smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat