Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1
piwo 0,5 szklanki
mąka 0,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w cieście piwnym

Jajko połącz z mąką. Dolej piwo i ciągle mieszaj. Dodaj sól i pieprz do smaku. Pomidora umyj i pokrój w plasterki. Olej rozgrzej na patelni. Na patelni ułóż plastry pomidora i zalej przygotowanym wcześniej ciastem. Smaż około 10 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak