Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe żelki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka owocowa 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda 1/2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe żelki

Żelatynę i galaretkę mieszamy w miseczce i zalewamy zimną przegotowaną wodą. Czekamy, aż namięknie i potem rozpuszczamy mieszając nad garnkiem z gorącą wodą. Ja uprościłam to sobie i wstawiłam do kuchenki mikrofalowej, najpierw na minutę na 300 W, potem zamieszałam dokładnie i wstawiłam jeszcze dwa razy na 30 sekund, mieszając w międzyczasie . Gdy mieszanina się rozpuściła, dodałam sok z cytryny i wlałam to wszystko do foremek do lodu. Po godzinie w lodówce były gotowe. Wytrzymują dość długo w temperaturze pokojowej, ale lepiej trzymać je w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.11.2013 10:27
Takich,to ja jeszcze nie robiłam.
Magda60 11.06.2012 22:10
niezle
Renataj 24.05.2012 16:59
Pomysłowe i smaczne
marzenciak1985 23.04.2012 09:58
pycha
Justyna37 28.01.2012 15:53
super
Justyna37 28.01.2012 15:53
super
Izabela28 23.09.2011 12:50
super pomysł:)
Joanna108
Joanna108 20.09.2011 09:55
super pomysł ... szczególnie, że moja córka za żelkami przepada
Anna146 23.08.2011 17:02
sprytny pomysł na deser
Edyta38 18.08.2011 20:22
extra
pacpaw 02.06.2011 21:00
świetne :o)
Smakosz6 19.05.2011 09:54
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
m1monika 19.12.2010 16:32
ciekawe :-)
Tomek16 19.12.2010 09:33
trzeba takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak