Jajka z rukolą i parmezanem

Jajka z rukolą i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    20 dag
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • ser żółty

    10 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • jaja na twardo

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę płuczemy, osuszamy i rozkładamy na talerzach. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy rukolę. Jajka gotujemy na twardo ( około 8 minut), studzimy, obieramy, kroimy na pół, rozkładamy na rukoli i posypujemy startym serem żółtym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

03.02.2014 10:48
ciekawy pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie

RenataZ-et

21.11.2013 21:55
idealne śniadanko

Wafelek2601

18.03.2013 11:10
Bardzo dobre, polecam.

Goya

13.02.2011 10:49
fajne

marta639

18.09.2010 12:43
Polecam ten przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat