Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z rukolą i parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 20 dag
oliwa 3-4 łyżki
ser żółty 10 dag
sok z cytryny 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z rukolą i parmezanem

Rukolę płuczemy, osuszamy i rozkładamy na talerzach. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy rukolę. Jajka gotujemy na twardo ( około 8 minut), studzimy, obieramy, kroimy na pół, rozkładamy na rukoli i posypujemy startym serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.02.2014 10:48
ciekawy pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie
RenataZ-et 21.11.2013 21:55
idealne śniadanko
Wafelek2601 18.03.2013 11:10
Bardzo dobre, polecam.
Goya 13.02.2011 10:49
fajne
marta639 18.09.2010 12:43
Polecam ten przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak