Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety cielęce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
cielęcina 40 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety cielęce

Cebule drobno posiekać i udusić z masłem. Dodać do mięsa, wsypać tartą bułkę, wbić jajko, dodać sól i pieprz, kilka łyżek wody i dokładnie mięso wyrobić. Z masy formować okrągłe pulpeciki, otaczać je w mące. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do wrzącego wywaru włożyć pulpety, gotować około 15 minut, podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 18.02.2014 19:50
Z chęcią bym zjadła;)
Katarzyna59 21.02.2013 18:16
pyszne
Angelika10 08.09.2012 00:12
smaczne
ziutula
ziutula 10.06.2012 18:19
gotowane klopsiki bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 19.06.2011 18:13
smaczny obiadek
Iwona51
Iwona51 19.06.2011 18:13
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak