Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniokisiel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1
jabłko 1
Kwas cytrynowy Prymat
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniokisiel

w pól szklance zimnej wody rozpuszczamy budyn, 1,5 szklanki wody wlewamy do garnka i gotujemy, dodajemy mala szczypte kwasku i cukier. jabłko obieramy i kroimy na 4 częsci, wjmujemy gniazda nasienne. gdy woda zaczyna sie gotowac to wrzucamy do niej jabłko i parzymy je ok 4 - 5 minut tak aby bylo miekkie, po tym czasie jabłka wyjmujemy i wkladamy do polmisków, a na gotującą wodę wlewamy budyn i mieszamy. Gorący przelewasmy do miseczek z jabłkami, taki budyn ma świetny smak! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 24.11.2011 19:47
fajny pomysł:)
Dorian 19.10.2011 13:27
fajne polaczenie
Ewelina47 02.07.2011 12:12
mniamm smaczne
pigila
pigila 12.01.2011 21:50
tez tak sadze
Mati13 21.12.2010 06:48
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak