Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycel z nutą cytrynową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
sok z cytryny
sól do smaku
Panierka:
jajko
mąka 2 łyżki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: sznycel z nutą cytrynową

pierś umyć pokroić i delikatnie rozbić,skropić sokiem z cytryny,posypać solą i pieprzem,zrobić panierkę,na talerzyku rozkłócić jajko z odrobiną mleka,na drugi wsypać mąkę,na trzecim wymieszać bułkę tartą ze skórką z cytryny,na patelni rozgrzać oliwę każdy sznycel obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej i usmażyć na złoty kolor z obu stron,podawać z ryżem wymieszanym z masłem i odrobiną skórki cytrynowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.07.2012 09:25
Świetny pomysł
smile 13.06.2012 18:43
smaczny
Iwona51
Iwona51 26.01.2012 17:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak