Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nóżki wieprzowe panierowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki wieprzowe 1 kg
jaja 2 szt
mąka 4 łyżki
mleko 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
majeranek 1 łyżeczka
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Nóżki wieprzowe panierowane

Nóżki wieprzowe ugotować w osolonej wodzie. Po ostudzeniu wyjąć kości, oprószyć pieprzem. Położyć na desce, przycisnąć drugą deską i obciążyć, pozostawić na 2h. Do jajka dodać mleko, majeranek i przyprawę Kucharek, rozmieszać. Nóżki oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i otaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.12.2013 20:19
Takich nóżek nie robiłam jeszcze.
Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:12
super
Wafelek2601 10.10.2011 19:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak