Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z kopytkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 50 dkg
papryka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kopytka 80 mrożone
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z kopytkami

Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Papryki pokroić w paseczki. Dynię obrać, pokroić i gotować ok. 15 minut. Gdy przestygnie, wymieszać ją z czosnkiem, cebulą i papryką. Przyprawić solą i pieprzem. Kopytka gotować w osolonej wodzie i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać warzywa, posypać startym serem i natką. Zapiekać ok. 10 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 01.10.2011 10:56
super
mirosława4 07.08.2011 17:25
ciekawe
kuklik 08.06.2011 17:18
takiego czegoś nie znałam
RenataZ-et 22.12.2010 13:27
Nigdy nie jadłam, super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak