Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka w ziołach i piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 szt.
marchewka
pietruszka
seler 1/2 szt.
cebula
czosnek 4 ząbki
por
piwo 1 szkl.
pomidory 1 puszka
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
zioła
sól do smaku
bulion 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: golonka w ziołach i piwie

cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę a czosnek przecisnąć przez praskę,mięso opłukać,natrzeć przyprawami,do garnka wlać bulion i piwo,wymieszać włożyć golonki,dodać cebulę i czosnek,odstawić w chłodne miejsce na ok.3 godz.warzywa obrać i pokroić w słupki,por na kawałeczki,golonkę gotować ok.2godz.warzywa podsmażyć na oliwie(oprócz pora)dodać do mięsa 15 min.przed końcem gotowania,przełożyć do brytwanki,skropić oliwą i posypać porem,zrumienić w piekarniku,pomidory rozdrobnić i razem z zalewą dodać do wywaru z gotowania golonek,zagotować,zagęścić śmietaną rozrobioną z mąką,zagotować mieszając,przyprawić,podawać z sosem i pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.11.2012 09:38
Mam ochotę na taką goloneczkę
Motorek 07.08.2012 11:16
mniam
IKrakowianka 29.01.2012 17:37
wy?mienite!!
pacpaw 23.08.2011 21:25
super mięsko
MAR3STA 18.12.2010 22:12
mąż byłby w niebowzięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak