Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
cytryna 2 szt
boczek wędzony 15 dag
cebula 4 szt
oliwa 2 łyżki
rozmaryn 0,5 łyżeczki
szałwia 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 0,5 łyżeczki
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wołowe

Mięso pokroić na cienkie plastry, zbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć ziołami, posmarować oliwą. Pozostawić na 2h. Boczek pokroić w cienkie plastry, na takie same kawałki pokroić mięso, cebulę pokroić w krążki. Przygotowane mięso nadziewać na patyczki na przemian z cebulą i boczkiem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 10.06.2011 19:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak