Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone 40 dag
ryż 2 torebki
czosnek kilka ząbków
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do dań z kapusty
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Z kapusty obrać liście, ściąć nerwy grube i sparzyć wrzącą wodą.Ryż ugotować.Wymieszać mięso z ryżem, dodać czosnek przeciśniety przez praskę, sól, pieprz i majeranek.Wyrobić dokładnie.Farsz zawijać w liście kapusty, układać w garnku dość ściśle, zalać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości.Gdy będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z kapusty i bigosu i paprykę słodką.Pogotować jeszcze chwilę.Podawać z ziemniakami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 24.10.2011 19:26
uwielbiam
iwona332 10.04.2011 12:30
super
MAR3STA 03.01.2011 17:35
ale narobiłaś mi smaka;)
katarzyna124 18.12.2010 14:35
Aha!Na ułożone w garnku gołąbki dodać startą 1 marchewkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak