Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
drożdże 15 g
mleko 250 ml
cukier 50 g
jajko 2
masło 30 g
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozrabiamy z cukrem, łyżką mąki i ciepłym mlekiem. Gdy podrosną to dodajemy do nich mąkę, roztopione masło oraz białka (białka ubijamy na pianę, dodajemy do nich cukier i żółtka (cały czas ubijając!)). Wszystko razem mieszamy.
Po wyrośnięciu smażymy z obu stron w głębokim oleju. Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.06.2013 22:14
ale smaczne racuszki :)
Magda60 23.02.2013 11:57
uwielbiam je
Beata23 03.01.2013 11:26
lubię takie
cooleczka 05.11.2012 19:37
jakie puszyste :)
sara1 26.09.2012 10:00
apetycznie wyglądają
Wafelek2601 19.07.2012 08:36
Pyszne
hastalavista 12.03.2012 19:52
pyszne :)
monisia1977 06.02.2012 09:47
uwielbiam
Goya 29.01.2012 16:33
super
BozenA 08.01.2012 11:02
mmmm
eli82 06.12.2011 16:19
mniam
Ewa111 12.07.2011 19:50
moje ulubione
jeta72 24.06.2011 09:35
prezentują się znakomicie;)
Smakosz6 19.05.2011 10:03
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
iknkirke 02.03.2011 09:44
pycha
Ania67 24.02.2011 11:00
Pyszniutkie
Ewa104 21.02.2011 19:58
Bardzo smaczne i puszyste.
gacopierz23 02.02.2011 19:06
drożdżowe racuszki to coś dla mnie
ben-ka 10.01.2011 11:41
aż mi się zachciało zjeść:)
Kate131 20.12.2010 12:19
apetyczne
misia53 18.12.2010 16:11
Pyszne są Natalii racuszki drożdzowe , pięknie na talerzu cukrem oprószone.
ElizaT 18.12.2010 14:25
też takie robię, są pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak