Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 15 dkg
mąka 15 dkg
margaryna 15 dkg
jajko 5 sztuk
szpinak 0,5 kg
pomidor 2 sztuki
feta 30 dkg
śmietana 1,5 szklanki
czosnek
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta szpinakowa

Twaróg zagnieść z mąką, jajkiem i margaryną. Rozwałkować ciasto na dwa placki, wylepić nimi formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i lekko podpiec. Udusić 2 posiekane ząbki czosnku z cebulą, dodać szpinak, doprawić, wyłożyć na podpieczone ciasto. Wokół brzegów tart ułożyć plastry pomidorów. Pośrodku umieścić pokrojoną w kostkę fetę. Pozostałe 4 jajka zmiksować ze śmietaną, zalać farsz. Wstawić do piekarnika (175 stopni)i piec 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.10.2011 09:46
super
RenataZ-et 19.12.2010 11:49
Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak