Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
olej 1/3 szklanki
miód 2 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
kapusta czerwona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkuj, sparz w osolonym wrzątku, po odcedzeniu zakwaś 2 łyżkami soku z cytryny. Pomarańcze, jabłka i cebulę pokrój w drobne plasterki. Miód rozetrzyj z cytryną, wymieszaj z oliwą, dopraw pieprzem. Wszystko połącz, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 19.07.2011 09:46
świetna
RenataZ-et 19.12.2010 11:49
Super do obiadku
Iwona51
Iwona51 19.12.2010 10:06
dobre do podania z kluskami śląskimi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak