Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój kebab

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
kapusta pekińska 1
pomidor 1
ogórek 1
bułki 4
przyprawa do gyrosa

Przepis i sposób przygotowania na: Mój kebab

piers z kurczaka kroimy na paseczki ok 2 cm grubosci i 4 cm długosci, przesmazamy na 5 łyzkach oleju z dodatkiem 2-3 łyzek przyprawy do gyrosa. Bułki przekrawamy na połowki i wyjmujemy z nich osródke, smarujemy masłem zmieszany z czosnkiem i ziolami prowansalskimi i pieprzem, zapiekamy w piekarniku w temp 200 stopni ok 10-15 minut, aby byly dobrze chrupkie, Kapuste drobno szatkujemy dodajemy ogórka pokrojonego razem ze skórką, ale wczesniej go sparzamy, dodajemy obranego pomidora pokrojonego w cienkie ćwiarki. Gorące mieso, mieszamy z kapusta, pomidorem i ogorkiem, uladamy na talerz i polewamy dowolnym sosem. Obok kladziemy gorące i chrupkie bułeczki. Rewelacyjne!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 20.03.2012 08:45
smaczne :)
kamyk 04.01.2012 08:30
pycha
kamyk 04.01.2012 08:30
pycha
Mysiunia 12.11.2011 13:50
akurat w tym wydaniu był paprykowy:) ale obecnie preferuje tylko czosnkowy:D
sunnymood 12.11.2011 13:33
wygląda super i na pewno świetnie smakuje:) Sos oczywiście czosnkowy:P
Ewelina38 16.04.2011 22:40
ciekawy sposób, trzeba spróbować
Mariola21 13.03.2011 18:20
Warte wypróbowania :)
Adamorek 04.02.2011 23:10
super
pigila
pigila 07.01.2011 20:02
do spróbowania
Mati13 20.12.2010 13:09
mmm pyszne!
suzana 18.12.2010 16:07
pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak