Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarski gulasz z kokosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
ryż basmati 10 dkg
mleko kokosowe 400 ml
bulion warzywny 200 ml
fasola Jaś 40 dkg
orzechy nerkowca 1 garść
oliwa 2 łyżki
świeża kolendra 1 garść
chili szczypta
cebula 1 siekana
skórka z limonki (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Jarski gulasz z kokosem

Dynię pokroić w ćwiartki, usunąć pestki. Obrać ją ze skórki i pokroić w kawałki. Podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą. Po kilku minutach wlać bulion warzywny, mleko kokosowe i szczyptę chili. Gotować bez przykrycia na małym ogniu przez ok. 20 minut. Dodać opłukaną i odcedzoną fasolkę oraz startą skórkę z limonki i posiekaną świeżą kolendrę. Połączyć z ugotowanym i lekko przestudzonym ryżem. Przed podaniem posypać potrawę orzechami nerkowca uprażonymi na patelni bez tłuszczu i udekorować kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.12.2010 11:48
Interesujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak