Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie cytrynowo – koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
smietanka do sosow 200 ml
cytryna 1 szt
koperek 1 pęczek
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz
filety rybne 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie cytrynowo – koperkowym

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Filety rybne podsmażamy na patelni.
Śmietanę mieszamy w rondelku z wyciśniętym sokiem z cytryny oraz posiekanym koperkiem. Chwilę razem gotujemy, a następnie odlewamy kilka łyżek sosu i rozrabiamy go z mąką. Całość przelewamy z powrotem do sosu i gotujemy do zgęstnienia. Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.02.2013 18:05
W piątek robiłam rybkę, pyszniutka
smakowita 29.07.2012 15:32
apetyczne danie !
Elżbieta17 15.03.2012 10:13
super jedzonko:)
magduś83 04.12.2011 23:06
mniam mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak