Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony zabaione

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 10 dag
rukiwe wodna 5 dag
żółtka jaj 2 sztuki
masło 4 dag
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony zabaione

Szpinak i rukiew płuczemy i osuszamy. Wodę zagotowujemy w rondelku, wkurzamy szpinak i rukiew. Gotujemy przez około 1, 5 minuty, przekładamy do miksera lub blendera i miksujemy. Pure przecedzamy przez sitko lub gazę i odstawiamy do wystygnięcia. W garnku podgrzewamy wodę, stawiamy na nim miskę, przekładamy pure, dodajemy żółtka i ubijamy miotełką. Po 8 minutach zdejmujemy miskę z garnka, dodajemy miękkie masło i ponownie ubijamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.02.2014 19:43
super smaczne
Katarzyna/kate1980 14.03.2012 21:47
super
bercik1 28.05.2011 21:40
bardzo fajny, lubię go
Iwusia 03.06.2010 00:16
Nigdy nie jadłam - muszę spróbować !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak