Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talgiatelle Carbonara

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 2 szkl
boczek wędzony 150 g
cebula 1 szt
żółtko jajek 4 szt
śmietana 30% 200 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Talgiatelle Carbonara

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Śmietanę mieszamy z żółtkami oraz solą i pieprzem.
Gotowy makaron wrzucamy na patelnię, a następnie dodajemy śmietanę i wszystko razem mieszamy. Podajemy posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.02.2013 18:03
Uwielbiam wszystkie makarony, aż mi ochoty na niego narobiłaś
smakowita 30.05.2012 09:48
moje smaki
Ewa104 24.03.2012 12:42
Carbonarę robię z identycznych składników,tylko sos robię w trochę inny sposób. Ale przyznaję,że jest to wyśmienite połączenie.
IZABELA29 02.01.2012 08:28
to lubię
motomaniak 27.08.2011 13:22
swietne
Agnieszka_B 18.12.2010 12:05
Brzmi bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak