Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 40 dag
ziemniaki 3 szt
mleko 2 szkl
pieczarki 25 dag
natka pietruszki 3 łyżki
mąka 1 lyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz 1 łyzka
brukselka 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pieczarkami

Włoszczyznę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. zalać gorącą osoloną wodą i gotować 15 minut. po kwadransie włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki i brukselkę. Posiekane pieczarki udusić na tłuszczu, połączyć z zupą. Mleko wymieszać z mąką, dodać do zupy i zagotować.Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.12.2013 19:38
Apetyczna zupka.
olkaaa 19.04.2012 08:11
fajna
Iwona51
Iwona51 05.01.2012 12:17
uwielbiam taką zupkę
Mirka-Ludomila 04.04.2011 22:29
musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak