Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser śliwkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 5 łyzek
mleko 1 szklanka
cukier 4 łyżki
powidła śliwkowe 2-3 łyżki
śliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser śliwkowy

kasza gotujemy z mlekiem i cukrem az dobrze zgęstnieje, następnie cieplą kaszke mieszamy dokladnie z powidłami (jesli kolor nie bedzie mocny mozna dodac troche wiecej, ale uwazac aby kaszka nie byla bardzo rzadka), następnie przelewamy kaszke do małych pojemniczków i na góre wciskamy lekko połowe śliwki brzuszkiem do dołu. Po kilku godzinach mozna kaszke wyjąc, ukladamy ją na talerzu, dekorujemy powidlami lub innym dżemem, do miejsca po pestce u sliwki wkladamy migdala.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 17.11.2013 20:29
Dla mnie bomba!
Renataj 02.10.2012 21:20
Bardzo apetycznie się prezentuje.
Koper 01.07.2012 00:31
Super kolorek tej kaszki wyszedł :)
rjustysia 18.06.2012 12:30
Bardzo chętnie zjadłabym taki deser :)
ewaa 09.06.2012 22:32
pyszny deser
Chojłówna 11.10.2011 16:15
mniami:D
Ewelina47 02.07.2011 12:17
piękny
Agnieszka172 01.02.2011 09:52
pysznie wygląda
PaniMISIOWA 26.01.2011 16:53
pięknie sie prezentuje!
MAR3STA 28.12.2010 18:52
pyszny deser!
Mati13 21.12.2010 06:51
rewelacyjny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak