Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do wołowiny na dziko :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny 1/4 szklanka
cebula 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
rozmaryn świeży 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
tymianek 1 (świeży)
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do wołowiny na dziko :)

Cebulę, włoszczyznę kroimy na kawałki i zalewamy 11/4 l wody, dodajemy ocet i zgniecione przyprawy. Całość gotujemy 15 minut. Studzimy. W tak powstałej marynacie marynujemy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak