Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne roladki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 8 płatów
kapusta młoda 20 dag
marchew 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
groszek zielony 1/2 szklanka
skórka z cytryny 1 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne roladki

Dymkę siekamy, podsmażamy na olej, dodajemy startą na tarce marchew, poszatkowaną kapustę, groszek. Całość smażymy 5-7 minut. Dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy. Płaty moczymy 5 minut w wodzie, układamy na nich farsz, składamy dwa boki i rolujemy.
Roladki można podać z sosem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/81465/pikantny-sos-imbirowo-paprykowy.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak