Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz wiosenny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 4 filety
ogórek 2 sztuki
rzodkiewka 2 pęczek
koperek 2 pęczek
śmietana 100 ml
masło 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
sól
pieprz
przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz wiosenny

Filety oczyszczamy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórka kroimy w półplasterki, rzodkiewki na ćwiartki. Na maśle dusimy warzywa aż puszczą sok. Układamy na nich filety, podlewamy wodą, doprawiamy, dusimy około 10 minut. Filety przekładamy na talerza a do warzyw dodajemy śmietanę, posiekany koperek, doprawiamy. Filety polewamy wiosennym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak