Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
wino wytrawne 2 szklanki
mąka 2 łyżki
estragon 0,5 łyżeczki
bazylia 0,5 łyżeczki
smalec 2 łyżki
czosnek ząbki 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe w sosie pomidorowym

Mięso pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, posypać bazylią i estragonem. Ułożyć jeden kawałek na drugim i pozostawić w chłodnym miejscu na 2h. Następnie mięso oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu, przełożyć do naczynia, dodać pokrojoną cebulę, skropić wodą, podlać połową wina i udusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i resztę wina. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 07.04.2013 08:52
uwielbiam takie zrazy
Karolcia12 12.07.2011 19:29
uwielbiam to danie
mehia 28.02.2011 21:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak