Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z suszonymi grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
czosnke ząbki 5 szt
smalec 1 łyżka
mąka 2 łyżki
śmietana 1 szklanka
cebula 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z suszonymi grzybami

Mięso natrzeć czosnkiem roztartym z sola i obrumienić na smalcu. Dodać pokrojona cebulę i grzybki, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i dusić około 1,5h. Miękkie mięso i grzyby wyjąć z sosu. Grzyby drobno posiekać, włożyć z powrotem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować i przyprawić do smaku. Mięso pokroić na porcje ułożyć na półmisku, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.12.2013 09:34
pyszna pieczeń
Iwusia 16.12.2012 23:12
bardzo smakowita
IKrakowianka 23.09.2011 08:11
smaczna
teresa18 21.07.2011 19:51
super schabik
kuklik 19.07.2011 23:07
wspaniały obiadek
mehia 28.02.2011 21:43
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak