Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zapiekany z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
tłuszcz 5 dag
pieczarki 50 dag
jaja 3 szt
cebula 2 szt
sól do smaku
tłuszcz do formy
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zapiekany z pieczarkami

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki drobno posiekać i lekko zrumienić na połowie tłuszczu. Posiekaną cebulę zrumienić na pozostałym tłuszczu. Pieczarki, jaja, cebulę i ser wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masę wyłożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 24.01.2013 00:30
proste i smaczne do tego apetycznie podane :)
Iwusia 07.12.2012 22:44
wygląda bardzo smacznie
IZABELA29 23.02.2012 08:32
prosto i smacznie
olkaaa 23.02.2012 08:13
fajne
mehia 25.02.2011 20:12
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak