Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z gęsich wątróbek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba gęsia 70 dag
cebula 4 szt
margaryna 3 łyżki
śmietana 150 ml
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z gęsich wątróbek

Pokrojone wątróbki oprószyć mąką i zrumienić na tłuszczu. Pod koniec dodać posiekaną cebulę, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Po kwadransie podlać śmietaną i przyprawić do smaku. Ryż wyłożyć na półmisek, polać sosem z uduszonymi wątróbkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.08.2013 16:18
Wart wypróbowania.
olkaaa 27.03.2012 07:54
jestem ciekawa jak smakuje
ankaryba 04.03.2012 16:40
z gęsich jeszcze nie jadłam
pipi765 21.01.2012 11:38
świetne
Monika193
Monika193 08.01.2012 21:03
pyszny
mehia 16.02.2011 18:39
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak