Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 szt
cebula 4 szt
pomidory 4 szt
jaja 2 szt
smalec 1 łyżka
tłuszcz do formy
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu z papryką

Paprykę pokroić w paski, cebulkę w piórka i razem udusić na tłuszczu, przyprawić do smaku. Pomidory obrać ze skórek i pokroić w plasterki. Ryż wymieszać z tartym serem i żółtkami, dodać ubitą pianę z białek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ryż, uduszone warzywa i pomidory. Zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 28.10.2012 08:14
super
Katarzyna59 29.06.2012 18:32
smaczna
Angelika10 04.06.2012 00:20
pychota
Iiiiii 02.04.2012 08:21
pyszne
romanrafal
romanrafal 21.02.2012 08:58
smaczna
Gosia32
Gosia32 14.06.2011 09:25
pycha
Agnik 04.06.2011 19:27
super
mehia 12.02.2011 17:08
niezłe
mikrusiak 17.12.2010 21:58
hm,,, ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak