Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze ze śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 1/2 KG
masło 4 LYZKI
śmietana 200 ml
mąka 2 LYZKI
sól DO SMAKU
pieprz DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: rydze ze śmietaną

Rydze przygotowujemy tak samo jak rydze z patelni które znajdują się w mojej księdze przepisów. Rożnica jest taka , że gdy się usmażą dodajemy śmietanę dokładnie wymieszaną z mąką i dusimy 5-10min. Doprawiamy również do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 12.08.2011 01:18
o mniam... ale by się zjadło
gosia561 04.03.2011 17:21
lubię rydze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak