rydze ze śmietaną

rydze ze śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    1/2 KG
  • masło

    4 LYZKI
  • śmietana

    200 ml
  • mąka

    2 LYZKI
  • sól

    DO SMAKU
  • pieprz

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rydze przygotowujemy tak samo jak rydze z patelni które znajdują się w mojej księdze przepisów. Rożnica jest taka , że gdy się usmażą dodajemy śmietanę dokładnie wymieszaną z mąką i dusimy 5-10min. Doprawiamy również do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

12.08.2011 01:18
o mniam... ale by się zjadło

gosia561

04.03.2011 17:21
lubię rydze

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat