Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w chrzanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 1 kg
śmietana 1/2 szkl
chrzan świeżo starty 4 łyzki
ketchup 1 łyżka
tłuszcz do formy
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w chrzanie

Filety śledziowe posolić wewnątrz i zwijać w kopertę. Ułożyć w przygotowanym naczyniu żaroodpornym, zalać mieszanką ze śmietany , ketchupu i chrzanu. Piec 20 minut w temp 200 stopni. podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 07.10.2013 14:42
super śledziki
Iwusia 20.11.2012 21:45
bardzo smaczne śledziki
anulka69 27.04.2012 09:20
dobre
misia53 22.10.2011 11:51
Renata , ale filety są zwykle słone a śledzie też solone chyba ,że o czymś nie wiem...
mehia 24.01.2011 11:54
musi być pyszne :) - lubię taki smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak