Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z fasolowym farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 10 dag
mąka kukurydziana 10 dag
margaryna 10 dag
sól 1 szczypta
marchewka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
sól do smaku
zielona pietruszka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
fasola 1 puszka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z fasolowym farszem

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,rozwałkować na cienki placek i wyciąć 10 krążków mniejszych i 10 krążków większych(wielkością dopasowane do foremek).
Farsz:
3/4 odcedzonej fasoli zmiksować na krem,resztę odłożyć.Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle .Do zmiksowanej fasoli dodać,marchewkę,cebulę i fasolę w całości ,doprawić na pikantnie .
Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem i wykleić większymi krążkami,napełnić farszem i przykryć pozostałymi krążkami,lekko dociskając brzegi.
Pieczemy na złoty kolor w temp.180-190min około 30-35 min.
Jak ostygną delikatnie wyciągamy z foremek i podajemy z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 19.07.2012 22:07
ale świetny pomysł!! Super:)
smakoszek 26.06.2012 17:34
bardzo ciekawy farsz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak