Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
jaja 1 szt
sól i pieprz do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki z pieczarkami

Z mięsa mielonego , jaj, bułki tartej i startej cebuli wyrabiamy mieszankę na klopsiki. Pieczarki i 1 szt cebuli kroimy drobno w talarki i podsmażamy na oleju.Uformowane w kuleczki klopsiki a następnie obtoczone w bułce tartej,smażymy na patelni i dorzucamy do pieczarek. Wszystko dobrze przyprawić solą i pieprzem a następnie dusić jeszcze ok. 25 min pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 28.05.2012 08:22
pyszne
IZABELA29 01.01.2011 10:10
z pieczarkami spróbuje zawsze robiłam same
jarek4 28.12.2010 12:40
mniam
gacopierz23 26.12.2010 18:55
super
Ewa111 25.12.2010 19:34
bardzo smaczne klopsiki
RenataZ-et 21.12.2010 23:05
Bardzo apetyczne danie
Tomek16 20.12.2010 18:15
ciekawe
ElizaT 18.12.2010 14:28
wyglądają świetnie i tak apetycznie ! dodaje do ulubionych, chętnie wykorzystam Twój przepis ;)
Natalia/tubisiek 18.12.2010 13:38
też takie robię :)
alaaa 17.12.2010 20:43
bardzo pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak