Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
cebula biała 1
masło 100 g
cukier
pieprz
grzyby leśne 50 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kapustę odciskamy od nadmiaru kwasu ,zalewamy wodą i gotujemy .Grzyby moczymy najlepiej na noc i również gotujemy.Grzyby po ugotowaniu kroimy w paski .Cebule obieramy i kroimy w kostkę .Szklimy na maśle. Dodajemy grzyby i chwilę ze sobą smażymy .Łączymy z kapusta .Dusimy ,doprawiamy cukrem i pieprzem do smaku.Podlewamy od czasu do czasu woda pozostawiona z gotowania grzybów .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.12.2012 19:12
Robię tak samo, pycha :)
pacpaw 04.05.2012 21:48
idealna na farsz
olkaaa 14.02.2012 07:36
pycha
IlonaAlbertos 08.01.2012 00:04
Zapachniało grzybkami :)
Krzysztof18
Krzysztof18 29.10.2011 15:09
jest ok
Ela20 01.04.2011 10:14
pyszna
ben-ka 18.12.2010 11:20
Ja już też gotuję kapustę z grzybami.
misia53 17.12.2010 21:57
Zapach grzybów się unosi i kapusta się gotuje, w odwiedziny kazdy prosi, magię Świąt już każdy czuje.
MAR3STA 17.12.2010 21:18
o widze że szykujesz się do świąt
matii6 17.12.2010 20:58
pyszności,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak