Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ambasador

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 szt
cukier 1 szklanka
mleko 1, 1/2 szklanka
cukier waniliowy 3 szt
Kasia 1 kostka
rodzynki 1/2 szklanki
orzechy 1/2 szklanka
kakao 2 łyżki
mąka 2 szklanki
galaretki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ambasador

upiec biszkopt z 4 jaj w okrągłej blasze o średnicy 25 .W garnku aluminiowym roztrzepać następujące składniki.5 jaj 2 cukry waniliowe 1 szklanka mleka podgrzewać cały czas mieszając ,wcześniej w osobnym pojemniku rozmieszać 1/2 szklanka mleka z 3 łyżkami mąki tak by nie było grudek,wlać to do gotującego się mleka intensywnie mieszając tak by nie było grudek zagotować.ostudzić.Zaparzyć rodzynki ,ostudzony biszkopt przekroić na pół w misce rozrobić palmę i dodawać stopniowo ostudzony budyń podzielić go na dwie części do białej masy dodać rodzynki do drugiej 2 łyżki kakao i orzechy potłuczone.Biszkopt przekrojony lekko nasączyć przegotowaną polewą 1 cukier waniliowy rozpuszczony w 1/2 szklance letniej wody nałożyć biały krem,biszkopt i ciemny krem na górę owoce i 2galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 19.05.2011 10:37
Dla mnie świetne;)
romanrafal
romanrafal 27.04.2011 20:07
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak