rogaliki

rogaliki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    10 dag
  • mąka

    2 lyzki
  • cukier drobny

    1/2 lyzki
  • margaryna

    2 kostka
  • mleko ciepłe

    2 szkl
  • mąka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z drozdzy cukru i maki robimy zaczyn.gdy drozdze wyrosna laczymy z pozostalymi skladnikami i zagniatamy ciasto.wkladamy do lnianej sciereczki/poszewki i zanurzamy w wodzie.odstawiamy az ciasto wyrosnie.po wyrosnieciu,walkujemy na podsypanej maka stolnicy i wycinamy trojkaty.nakladamy dzem i zwijamy.pieczemy w piekarniku ok.15-20 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

22.07.2012 08:05
pycha

Krzysztof42

17.09.2011 13:33
uwielbiam rogaliki

Karolcia12

28.10.2010 11:26
pięknie wyglądają, aż chce się zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat