Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
mąka 2 lyzki
cukier drobny 1/2 lyzki
margaryna 2 kostka
mleko ciepłe 2 szkl
mąka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki

z drozdzy cukru i maki robimy zaczyn.gdy drozdze wyrosna laczymy z pozostalymi skladnikami i zagniatamy ciasto.wkladamy do lnianej sciereczki/poszewki i zanurzamy w wodzie.odstawiamy az ciasto wyrosnie.po wyrosnieciu,walkujemy na podsypanej maka stolnicy i wycinamy trojkaty.nakladamy dzem i zwijamy.pieczemy w piekarniku ok.15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 22.07.2012 08:05
pycha
Krzysztof42 17.09.2011 13:33
uwielbiam rogaliki
Karolcia12 28.10.2010 11:26
pięknie wyglądają, aż chce się zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak