Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 5 łyżek
jaja 6 szt
cukier waniliowy 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
kakao 4 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń czekoladowy

Masło utrzeć z żółtkami i połową cukru, do niej dodawać stopniowo kakao, cukier waniliowy, tartą bułkę oraz migdały. Z białek ubić sztywną pianę z pozostałym cukrem. Pianę delikatnie wymieszać z masą budyniową, włożyć do przygotowanej formy, szczelnie zamknąć i włożyc do rondla z wrzącą wodą. Gotować około 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.03.2012 20:01
extra
olkaaa 26.03.2012 20:01
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak