Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
kiełbasa 20 dag
cebula 1 szt
papryka 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
olej 3 łyżki
śliwki suszone 15 dag
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina ze śliwkami

Cebulę posiekać, oprószyć solą i cukrem, lekko podrumienić na oleju. Mięso pokroić na porcje i zbić tłuczkiem. Paprykę pokroić w makaronik. Mięso ułożyć w rondlu przekładając cebulą, papryką oraz śliwkami, dusić przez kilka minut. Następnie oprószyć solą, pieprzem i bazylią, dusić 30 minut podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojoną w talarki kiełbasę i posiekany czosnek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 07.02.2014 15:30
lubię wszystko co jest ze śliwką
ben-ka 07.02.2014 08:45
Mnie tak przyrządzone mięso bardzo by smakowało.
Katarzyna59 18.03.2013 12:06
smaczna wiprzowinka
Seba 30.06.2012 08:23
super
Iwona51
Iwona51 25.11.2011 09:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak