Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 40 dag
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
szałwia 1/2 peczek
sól
pieprz
rosół 1 l
brokuł 1 sztuka
parmezan 10 dag
borowiki 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z grzybami

Cebulę i szałwię siekamy. Na oliwie szklimy cebulę, dodajmey liście laurowe, szałwie ryż i dusimy, doprawiamy. Całość zalewamy rosołem i 1 szklanką wody. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy, odcedzamy. Grzyby kroimy w plasterki, podsmażamy i przekładamy do ryżu razem z brokułem. Całość posypujemy parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak